VARKENSLOKET

Cursus “Gespecialiseerde arbeiders voor de varkenshouderij”

Datum:
Start:
Einde:
Organisator:
CAPO vzw
Plaats:
PVL, Bocholt

Toevoegen aan kalender 2021-09-01 02:00:00 2021-09-01 02:00:00 Najaar 2021: Cursus “Gespecialiseerde arbeiders voor de varkenshouderij” De cursus is ontwikkeld om te kunnen voldoen aan de vraag naar geschoolde medewerkers in de varkenshouderij. Bij de opzet van de cursus is overleg geweest tussen CAPO (centrum agrarische praktijk opleiding) vzw en verschillende partijen uit de varkenssector (varkenshouders, DGZ, ….). Nadat de cursisten de cursus hebben afgerond weten ze hoe ze biggen, zeugen en vleesvarkens het beste kunnen verzorgen en waarom ze het zo doen! Deze basiscursus is bedoeld voor medewerkers op varkensbedrijven en dierverzorgers. Gedurende 8 weken komen de cursisten één dag per week bijeen op het PVL in Bocholt. Later zal de cursus elders in Vlaanderen ook georganiseerd worden. Een lesdag zal bestaan uit een korte theoretische uitleg van ongeveer 2 uur gevolgd door een praktijk gedeelte van ongeveer 4 uur. In de cursus komen diverse onderwerpen aan bod: dierenwelzijn en (be)handelen met varkens, erkennen en isoleren van zieke dieren, diergezondheid, bioveiligheid, kraamstalmanagement, KI en bronstdetectie, en managen van vleesvarkens. Cursisten zullen veel praktische vaardigheden leren. Voortdurend worden theorie en praktijk aan elkaar gekoppeld zodat cursisten goed leren waarom ze iets doen en hoe ze het in de praktijk(beter) kunnen uitvoeren. De cursus zal doorgaan in het najaar van 2021 en kost 800 euro per deelnemer (cursusmateriaal, werkkledij, drankjes en een broodje voor de lunch inbegrepen). De lessen zullen starten om 9u30 en eindigen om 16u00, tenzij anders afgesproken.  De cursus is beperkt tot max. 10 deelnemers Voor meer informatie kan je terecht bij Luc Martens (0475/326681 of luc_martens1@telenet.be) of Dirk Fremaut (0495/173116 of dirk.fremaut@ugent.be).   Location CAPO vzw CAPO vzw Europe/Brussels public

De cursus is ontwikkeld om te kunnen voldoen aan de vraag naar geschoolde medewerkers in de varkenshouderij. Bij de opzet van de cursus is overleg geweest tussen CAPO (centrum agrarische praktijk opleiding) vzw en verschillende partijen uit de varkenssector (varkenshouders, DGZ, ….). Nadat de cursisten de cursus hebben afgerond weten ze hoe ze biggen, zeugen en vleesvarkens het beste kunnen verzorgen en waarom ze het zo doen!

Deze basiscursus is bedoeld voor medewerkers op varkensbedrijven en dierverzorgers. Gedurende 8 weken komen de cursisten één dag per week bijeen op het PVL in Bocholt. Later zal de cursus elders in Vlaanderen ook georganiseerd worden.

Een lesdag zal bestaan uit een korte theoretische uitleg van ongeveer 2 uur gevolgd door een praktijk gedeelte van ongeveer 4 uur. In de cursus komen diverse onderwerpen aan bod: dierenwelzijn en (be)handelen met varkens, erkennen en isoleren van zieke dieren, diergezondheid, bioveiligheid, kraamstalmanagement, KI en bronstdetectie, en managen van vleesvarkens.

Cursisten zullen veel praktische vaardigheden leren. Voortdurend worden theorie en praktijk aan elkaar gekoppeld zodat cursisten goed leren waarom ze iets doen en hoe ze het in de praktijk(beter) kunnen uitvoeren.

De cursus zal doorgaan in het najaar van 2021 en kost 800 euro per deelnemer (cursusmateriaal, werkkledij, drankjes en een broodje voor de lunch inbegrepen). De lessen zullen starten om 9u30 en eindigen om 16u00, tenzij anders afgesproken. 

De cursus is beperkt tot max. 10 deelnemers

Voor meer informatie kan je terecht bij Luc Martens (0475/326681 of luc_martens1@telenet.be) of Dirk Fremaut (0495/173116 of dirk.fremaut@ugent.be).