VARKENSLOKET

Digitale studiebijeenkomst: Meer rendement door slimme en duurzame combinaties van bomen in de uitloop van varkens

Datum:
Start:
Einde:
Organisator:
Agroforestry Netwerk Brabant
Plaats:
Online

Toevoegen aan kalender 2020-12-15 01:00:00 2020-12-15 01:00:00 Digitale studiebijeenkomst: Meer rendement door slimme en duurzame combinaties van bomen in de uitloop van varkens Geachte varkenshouders en ander geïnteresseerden, Op 15 december, van 14.00 uur tot 15.20 uur, houden we een (digitale) bijeenkomst over het planten van bomen in de uitloop van varkens.  Door vruchtbomen te planten in de uitloop lopen varkens minder het risico te verbranden, verbeterd hun  welzijn en  kunnen ze de vruchten opeten. Tegelijk maken we deze grond ook productiever maken door teelt van noten, vruchten, biomassa of voederbomen en werken we tegelijk aan versterken van biodiversiteit en vastleggen koolstof. Een mooie vorm van agroforestry.  In de bijeenkomst gaan we in op de mogelijkheden, wijze van uitvoering en welke ervaringen er al zijn. Het karakter van de bijeenkomst: oriënterend, motiverend en kennisoverdracht. Praktisch!  Programma: 14.00 - 14.05: Opening door Piet Rombouts, trekker van het Agroforestry Netwerk Brabant; wat is de aanleiding, wat zijn de onderwerpen en met wie gaan we het gesprek aan. 14.05 - 14.35:  Presentatie Bert Reubens van het Instituut voor landbouw en Visserij Onderzoek uit Vlaanderen. Op basis ervaring P'Orchard project zoals dat met name in Vlaanderen is uitgevoerd. Hij zal vertellen over kennis en ervaringen die daarin zijn opgedaan.  14.35 -14.50: In gesprek met Jens Mouton van bioboerderij de koolmees uit Ichtegem te Vlaanderen over zijn ervaring met beplanting van de uitloop. Zie alvast filmpje bij uitnodiging. 14.50 - 15.10: Beantwoorden van binnen gekomen vragen door inleiders  15.10:  Afronding door Piet Rombouts. Schetsen van vervolg en mogelijkheden  Agroforestry Netwerken. Opgave tot uiterlijk 13 december bij Piet@RomboutsAgroEco.nl. U ontvangt dan op 14 december een link om deel te kunnen nemen. Met vriendelijke groet Piet Rombouts Projectleider Agroforestry Netwerk Brabant Location Agroforestry Netwerk Brabant Agroforestry Netwerk Brabant Europe/Brussels public

varkens

Geachte varkenshouders en ander geïnteresseerden,

Op 15 december, van 14.00 uur tot 15.20 uur, houden we een (digitale) bijeenkomst over het planten van bomen in de uitloop van varkens. 

Door vruchtbomen te planten in de uitloop lopen varkens minder het risico te verbranden, verbeterd hun  welzijn en  kunnen ze de vruchten opeten. Tegelijk maken we deze grond ook productiever maken door teelt van noten, vruchten, biomassa of voederbomen en werken we tegelijk aan versterken van biodiversiteit en vastleggen koolstof. Een mooie vorm van agroforestry. 

In de bijeenkomst gaan we in op de mogelijkheden, wijze van uitvoering en welke ervaringen er al zijn. Het karakter van de bijeenkomst: oriënterend, motiverend en kennisoverdracht. Praktisch! 

Programma:

  • 14.00 - 14.05: Opening door Piet Rombouts, trekker van het Agroforestry Netwerk Brabant; wat is de aanleiding, wat zijn de onderwerpen en met wie gaan we het gesprek aan.
  • 14.05 - 14.35:  Presentatie Bert Reubens van het Instituut voor landbouw en Visserij Onderzoek uit Vlaanderen. Op basis ervaring P'Orchard project zoals dat met name in Vlaanderen is uitgevoerd. Hij zal vertellen over kennis en ervaringen die daarin zijn opgedaan. 
  • 14.35 -14.50: In gesprek met Jens Mouton van bioboerderij de koolmees uit Ichtegem te Vlaanderen over zijn ervaring met beplanting van de uitloop. Zie alvast filmpje bij uitnodiging.
  • 14.50 - 15.10: Beantwoorden van binnen gekomen vragen door inleiders 
  • 15.10:  Afronding door Piet Rombouts. Schetsen van vervolg en mogelijkheden  Agroforestry Netwerken.

Opgave tot uiterlijk 13 december bij Piet@RomboutsAgroEco.nl. U ontvangt dan op 14 december een link om deel te kunnen nemen.


Met vriendelijke groet
Piet Rombouts Projectleider Agroforestry Netwerk Brabant