Evalueer het klimaat

U kreeg zonet het advies om het klimaat in uw afdeling te evalueren.

Het document Check minimum- en maximumventilatie (pdf) biedt u een leidraad om de minimum- en maximumventilatie binnen een afdeling te controleren.


Instrumenten die u kan gebruiken voor het evalueren en meten van klimaatparameters, vindt u in het volgende document Instrumenten om klimaatparameters te meten (pdf).

 

Per ventilatietype krijgt u hieronder, a.d.h.v. een reëel voorbeeld, een praktische leidraad over hoe u het klimaat in uw afdeling kan optimaliseren.
Een algemeen geldend advies bij alle inlaatsystemen is te kiezen voor een aanpasbare inlaatopening en de windinvloeden te beperken.

Het optimaliseren van de ventilatie is ook één van de maatregelen die zijn opgenomen in de omzendbrief geur m.b.t. geurreductie in bestaande, niet emissiearme stallen. Naast de algemene leidraad bij de omzendbrief kan u ook bovenstaande leidraden per ventilatietype gebruiken.

 

Algemene info over de ventilatie en het klimaat in varkensstallen vindt u in de volgende brochures:

met medewerking van  
  

 

Varkensloket
© Varkensloket | Gebruikersvoorwaarden
info@varkensloket.be - 09 272 26 67. Heeft u suggesties voor onze website of heeft u een link gevonden die niet werkt? Meld het via het contactformulier.
Vlaamse Overheid