Brochure kraamstalmanagement

Wilt u meer weten over: groepsgewijs management van zeugen, kraamhokken, bioveiligheid in de kraamstal, identificeren van biggen, registreren van kengetallen, selectie van zeugen, verloop van het werpproces, voeding van zeugen, biestmanagement en/of (bij)voeding van biggen?

Lees de Brochure kraamstalmanagement - in functie van vitale biggen en rendement (pdf).

Presentaties lessenreeks 'Optimaal vaccinatiebeleid'

DAG 1 ZIEKTEVERWEKKERS EN BESCHIKBARE VACCINS

DAG 2 BASISPRINCIPES EN ECONOMISCHE HAALBAARHEID

http://testwerking.ilvo.be - onafhankelijke testwerking eindberen

ILVO coördineert voortaan de onafhankelijke testwerking voor eindberen in de Vlaamse varkenshouderij. Vier partners (ABS, BB, FEBEV en I.V.B.) sloten hiervoor een interprofessioneel akkoord. 
Het doel is dat zeugen- en vleesvarkenshouders op basis van de nakomelingenprestaties van de geteste eindberen een objectieve evaluatie kunnen maken van de genetica die het best wordt ingezet op hun bedrijf. Reproductieparameters, vleesvarkensgegevens (dagelijkse groei en voederconversie) en slachtgegevens (mager vleespercentage en conformatie) worden opgevolgd. De eerste resultaten zijn vanaf het voorjaar beschikbaar op http://testwerking.ilvo.be.

Studiedag 'Onderzoeksresultaten in de varkenshouderij'

U vindt hier de presentaties en videofragmenten uit de studievoormiddag die doorging op 12 oktober 2017.

Rekenmodule - gestandaardiseerde voederconversie vleesvarkens

Bereken via onderstaande knop de gestandaardiseerde voederconversie van uw vleesvarkens (20 tot 100 kg / 20 tot 110 kg).

Informatie masterproeven beschikbaar

Informatie die werd verzameld in het kader van masterproeven kan relevant zijn voor varkenshouders en voorlichters. Door te klikken op de volgende pagina krijgt u een overzicht van de beschikbare masterproeven die de afgelopen jaren in Vlaanderen bij PCV-leden werden uitgevoerd.

Meer weten over...

  • Marktinformatie

  • Deelnemen aan onderzoek

  • Afleidingsmateriaal voor fokvarkens
  • Laatste nieuws

  • Nieuwsbrief januari   • Voederverbruik reduceren 
    
Varkensloket
© Varkensloket | Gebruikersvoorwaarden
info@varkensloket.be - 09 272 26 67. Heeft u suggesties voor onze website of heeft u een link gevonden die niet werkt? Meld het via het contactformulier.
Vlaamse Overheid